enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:12 Uluslararası Diplomatik İlişkiler Akademik Araştırmalar ve Eğitim Derneği (UDİAD), Antalya Diplomasi Forum’u 2025’e katıldı…
19:18 Geri sayım başladı!…
15:32 Jeopolitik, ekonomik ve stratejik açıdan önem taşıyan yer altı kaynaklarının, küresel rekabet ortamındaki önemi ve enerji dönüşümüne etkileri…
15:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Foruma yoğun ilgiden memnuniyet duyuyoruz”…
15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’in katliamlarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır…
10:10 Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, “ABD – İsrail merkezli tehditlere karşı Türkiye’nin çözüm yolu Atlantik sisteminden koparak üretim devrimine yönelmek”…
09:28 ‘Beyin besini’ kolinin neden gözardı edildiği düşünülüyor?
08:56 Hollanda’da Kurşuna Dizilen Özbekler!…
08:40 Dışişleri Bakanı Fidan,”Bazı grupların Türkmenlere farklı şekilde muamele etmesi kabul edilemez”
07:12 Başbuğ Alparslan Türkeş Enschede’de anıldı!…
07:10 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
06:55 Simpra Inventory ile Mutfağın Matematiği’nin üçüncü bölümü yayınlandı
20:47 Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final tarihleri açıklandı! İşte karşılaşmaların programı
19:47 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile DEM Parti arasında yapılan görüşmeye ilişkin ilk açıklama geldi!…
18:50 İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla ilgili basın açıklaması düzenlendi…
16:45 Kocaelispor’a müjdeli haber an meselesi!…
16:35 Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı Akın Gürlek davası 16 Haziran’a ertelendi…
08:09 Analiz: Mayın Tarlalarıyla Mücadele: Azerbaycan’ın Deneyimi ve Karşılaştığı Zorluklar
08:02 Avrupa Güvenlik Mimarisi ve Türkiye
23:54 Bakan Kacır,  Van’da “19. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Van Bölge Yarışması Ödül Töreni”ne katıldı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle

Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle
27.11.2024
A+
A-

Türkiye’de dindar kesim, giderek okumayan, araştırmayan ve sorgulamayan bir yapıya bürünüyor. Bu duruş, hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları İslam’dan uzaklaştırıyor. Halbuki dinin sahibi Allah (c.c.), kitabı Kur’an ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.), böyle bir yaklaşımı asla tasvip etmez.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Adana Taşköprü Gazetesi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, Vedat KAHYALAR - Köşe Yazarlarıkaleme aldığı “Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle” başlıklı yazısında, Türkiye’de dindar kesimin, giderek okumayan, araştırmayan ve sorgulamayan bir yapıya büründüğüne dikkat çekiyor.

Yazar Vedat KAHYALAR, “Bu duruşun, hem kendilerini hem de çevrelerindeki insanları İslam’dan uzaklaştırıyor. Halbuki dinin sahibi Allah (c.c.), kitabı Kur’an ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.), böyle bir yaklaşımı asla tasvip etmez” diyor.

“Kur’an-ı Kerim’de yüzlerce yerde, “Okuyun, akledin, düşünün, görün, anlayın” gibi insanı geliştiren emirler yer alır” diyen KAHYALAR, “Hz. Muhammed (s.a.v.), peygamberlik döneminde sadece tebliğ etmekle kalmamış; aynı zamanda dönemin iktidarını, yönetim anlayışlarını, halkın yanlış uygulamalarını ve bozulmuş dinlerin hatalarını cesurca sorgulamış ve reddetmiştir” ifadesini kullanıyor.

yazarı Vedat KAHYALAR, kaleme aldığı “Tükeniş Sendromu Yaşayan Kitle” başlıklı yazısına şöyle devam ediyor:

“Peygamberimizin yaptığı ilk işlerden biri, okuma-yazma seferberliği başlatmak olmuştur. İlk iman eden Sahabelerin eğitimiyle yakından ilgilenmiş ve Erkam’ın evini adeta bir okul haline getirmiştir. Bu toplantılarda Kur’an’ın inen ilk ayetleri öğretilmiş ve okuma-yazma çalışmaları başlamıştır. Bedir Savaşı’nda esir alınan müşriklere bile, Müslümanlara okuma-yazma öğretmeleri karşılığında serbest bırakılma imkânı tanınmıştır.

Bu vizyonla kurulan İslam toplumu, Müslümanlara kardeşlik, adalet, merhamet, dayanışma, özgürlük, dürüstlük, birlikte yaşama kültürü, kent bilinci, eşitlik ve ortak ideallere bağlılık kazandırmıştır.

Kadınlar, çocuklar, köleler ve farklı ırklardan, renklerden, ekonomik ve kültürel yapılardan gelen insanlar eşitlik ilkesini tanımaya başlamıştır.

İyi bir birey ve iyi bir Müslüman’ın en önemli görevi, her zaman en iyiyi ve doğruyu aramaktır. Zira yaratılış gayemiz, önemli bir sınavın parçasıdır. Bu sınav; kişinin kendini geliştirmesi, Allah’ın emrettiği yöntemlerle yaşayıp olgunlaşmasından geçmektedir.

Bu olgunlaşma sürecinin en önemli adımı ise okumak, bilgi ve görgüsünü artırmaktır. İnsan, edindiği bilgi ve deneyimlerle kendine, ailesine, ülkesine ve insanlığa faydalı bir birey; Allah’a ise samimi bir kul olmalıdır.

Unutmayalım ki, bu dünyadaki varlığımız bir sınavdır. Sahip olduğumuz her şey emanet olarak verilmiştir. Bu emanetlerle nasıl yaşadığımız, nasıl davrandığımız bir gün mutlaka sorgulanacaktır. Bir gün bu dünyadan ayrılırken tüm emanetleri geride bırakacağız ve bunların hesabını vereceğiz. İşte bu gerçekleri unutmadan yaşayanlar, bu dünyanın en akıllı insanlarıdır”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.