enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:30 Ankara ATO’da sanatseverler kapılarını açan ARTNOUVA sanat fuarı büyük ilgi görüyor
00:36 Bakan Yılmaz Tunç, “Geciken adalet, adalet değildir”
00:29 Yılmaz: “2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifimiz, bu kazanımlarımızı sürdürülebilir hale getirecek”
00:19 TBMM’de bütçe maratonu başlıyor
00:19 Dünya Gıda Üretimi Su Krizi Nedeniyle Risk Altında
00:13 Alman hükümetinin tartışmalı güvenlik paketinde neler var?
00:12 Katil soykırımcı İsrail’in Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğü iddia edildi
00:11 (TSKB) Başekonomisti ve Direktörü Ünüvar, “Mavi ekonomiyi, etki yatırımların finansmanı içerisinde yer alabilecek mavi tahvilleri de ajandamıza eklememiz gerekiyor”
00:10 Biden İsrail’in İran’ın Nükleer Tesislerini Hedef Almasına Karşı
00:09 Kitap: Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bireylerden geçiyor!
00:08 İzmir-Bremen hattında ticaret-bilim-kültür zirvesi
00:07 Almanya’nın Düzensiz Göçü Önleme Çabaları
00:05 Ukrayna’daki İngiltere – ABD Rekabeti!
00:03 Zeytinyağı piyasası ve küresel ısınma
00:02 Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan İbrahim Erdemoğlu Spor Lisesi Kompleksi’nden notlar!
00:02 Florlu sera gazlarına ilişkin yönetmelik yayımlandı
00:01 NATO Savunma Bakanları Toplantısı’ndan notlar!
11:34 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı orman temizliği yapılacak
11:06 Kocaeli Atılım Lisesi Arkadaşlığı Sahneye Taşındı
00:08 Yazı & Tura Doğaçlama Tiyatro’da Yeni Soluk
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Türkiye – Macaristan ilişkilerini güçlendiriyoruz

Türkiye – Macaristan ilişkilerini güçlendiriyoruz
31.08.2023
A+
A-

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkan Vekili Başak Çayır Canatan, Macaristan ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin, tarihten gelen bağlar ve kültürel yakınlık ile gelişen ekonomik ve ticari ilişkiler kapsamında olumlu olduğunu açıkladı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

EGİAD Başkan Vekili Başak Yönetim Kurulu - EGİADÇayır Canatan, TÜHA Haber’den Ataner YÜCE’ye yaptığı açıklamada,  Stratejik iş birliği içinde hareket eden iki ülkenin çok sayıda ekonomik ve siyasi ortaklığa imza attığını söyledi.

Karşılıklı ticaretimiz her yıl artmaya devam ettiğini dile getiren Başak Çayır Canatan, “İş dünyası olarak öncelikli arzumuz ticaret hacmini kısa zamanda daha da arttırmaktır. Bunun için çalışmaya devam ederken, ikili ilişkilerin sadece ticari alanda değil, sosyal ve kültürel girişimlerle diğer alanlarda da gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Başak Çayır Canatan, Türkiye’den Macaristan’a 2002-2022 Eylül döneminde yapılan doğrudan yatırımların 104 milyon dolar; Macaristan’dan Türkiye’ye aynı dönemde yapılan doğrudan yatırımların ise 29 milyon Dolar olduğunu kaydetti.

EGİAD Başkan Vekili Başak Çayır Canatan, şunları aktardı:

“Üçüncü ülkeler üzerinden yapılan yatırımlar ile Macaristan’da yerleşik Türk vatandaşlarının yatırımları da göz önünde bulundurulduğunda, bu ülkedeki toplam yatırımlarımızın 700 milyon Dolar’a ulaştığı tahmin edilmektedir. Türk müteahhitlik firmaları Macaristan’da bugüne kadar 778,5 milyon dolar değerinde 35 proje üstlenmiştir. Teknik müşavirlik hizmetlerinde ise 1,75 milyar dolar değerinde 5 proje üstlenilmiştir. Halihazırda Macaristan’da 500 civarında Türk firması faaliyette bulunmaktadır. Türkiye-Macaristan Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (ETOK), 19 Nisan 2022 tarihinde imzalanan ortak deklarasyon ile tesis edilmiştir. Macaristan vatandaşlarına ülkemize kimlikle seyahat imkânı sağlayan düzenleme, 10 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Son bir yılda 155 binden fazla Macar turist ülkemizi ziyaret etmiştir. İkili ilişkilerin güçlendirilmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz”.

Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı HEPA’nın Türkiye ve Yunanistan’dan sorumlu resmi temsilcisi olarak 2015 yılında kurulan “HEPA Türkiye” kapsamında faaliyetlerin yoğun olarak sürdürüldüğünü hatırlatan Canatan,  HEPA Türkiye’nin karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi için ülkeler arası köprü görevi gördüğünü de vurguladı.

EGİAD Başkan Vekili Başak Çayır Canatan, HEPA Türkiye’nin, hizmet verdiği Macar şirketlerinin ürün ve hizmetlerini Türkiye ve Yunanistan pazarlarında tanıtarak, karşılıklı ticaretin gelişmesine katkı sağlayarak ülke ekonomilerinin büyümesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Başak Çayır Canatan, Şirketlerin ve yatırımcıların doğru ve güvenilir yerel ortaklar bulmalarına yardımcı olmak, Macaristan’dan ürün tedarik etmek isteyen Türk firmalarına tedarikçi sağlamak gibi hizmetler veren HEPA Türkiye’nin, ayrıca, tanıtım faaliyetleri kapsamında, ülke ve endüstri günleri düzenlediğini, katıldığı uluslararası ve yerel fuarlarda Macaristan firmalarını temsil ettiğini kaydetti.

Ataner YÜCE - (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.