enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu…
23:22 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimizdir…
23:06 Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG terör örgütünün sözde sabotajcısı teslim oldu…
22:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-Cezayir Ortak Planlama Grubu Toplantısı’na katılmak için 2 günlük ziyaret kapsamında yarın Cezayir’e gidiyor…
22:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bakanlığımızın normal doğumu teşvik etmesi sizi niye rahatsız ediyor?
11:04 TBMM’nin girişimiyle İstanbul’da düzenlenen “Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı”nda, 13 ülkenin parlamento başkanları bir araya geldi.
10:48 Uluslararası seviyede aranan 3 kişi başarılı operasyonla Türkiye’ye getirildi…
10:29 Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan etmişlerdi! İşte o ihanetin perde arkasındaki anlaşma!
10:03 Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen 10’uncu Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı…
00:22 Kocaeli’nin Kandıra Seyrek Kalesi’nde restore çalışması başlıyor…
20:16 Bakan Murat Kurum, Kocaeli’nde anahtar teslim ve kura çekimi törenine katıldı…
19:53 Kocaeli’nin en kalabalık üçüncü ilçesi olan Darıca’da Cumhur İttifakı’nı güçlendiren atama…
19:08 AVİM’den, “Türk-Ermeni İlişkileri: Tarihsel Perspektif ve Günümüze Yansımalarıyla Çok Yönlü Değerlendirme” başlıklı panel…
11:40 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK), Serdal Adalı’nın cezası belli oldu…
11:32 Futbolda Trendyol Süper Lig’e 32, Trendyol 1. Lig’e 35, Nesine 2. Lig’e 32, Nesine 3. Lig’e ise 29. hafta maçlarıyla devam edilecek…
11:11 Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş, Göztepe deplasmanında…
10:40 Su Politikaları Derneği Türkiye Belediyeler Birliği ‘Çözüm odaklı eğitim çalıştayı’na katıldı…
08:02 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 2. bölümü…
07:33 DSÖ’nün pandemi anlaşması hakkında internette yer alan iddialar doğru mu?
23:56 MSB kaynakları: Yunanistan’ın deniz yetki alanları planlaması uluslararası hukuka aykırıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı

Üniversite Sınavına Nasıl Ortamda Hazırlanılmalı
09.12.2021
A+
A-

ANKARA-TÜHA HABER / İnsanlar pek çok yıldır bir şeyler kazanma amacıyla çeşitli sınavlara girip çıkıyor. Bu sınavların başında gelen ve milyonlarca insanın katıldığı üniversite sınavları genellikle her yılın haziran sonu gibi yapılıyor. YÖK tarafından düzenlenen ve öğrencilerin seviyesini belirleyip onları barajı geçtikleri dâhilde belirli üniversitelere sokan bu sınav 2 oturumdan oluşuyor.

İlk oturum olan TYT (temel yeterlilik sınavı) toplamda 120 sorudan ve 135 dakikadan oluşuyor. İçerisinde Türkçe, matematik, fen ve sosyal derslerinin olduğu bu sınava özellikle 2 yıllık üniversite tercih edenler önem veriyor. 2. oturum olan AYT (alan yeterlilik sınavı) sınavı TYT sınavından hemen ertesi günü yapılıyor ve tüm kitapçık 160 sorudan oluşuyor.

Üniversite Sınavına Hazırlanırken Oda ve Masa Düzeni Nasıl Olmalı

Üniversite sınavını kazanmak oldukça zor olduğundan ötürü pek çok kişi kurs vb. eğitim yerlerine gidiyor. Bunun yanı sıra sınavı kazanmada çalışılan ortam da oldukça önemli. Kişiler oda ve masa düzenlerini ders çalışmaya uygun hale getirmeli. Bu yüzden üniversite sınavına nasıl ortamda hazırlanılmalı sorusunun ilk cevabı ise muhakkak oda ve masa düzeni olmalı.

Örneğin ilk iş olarak çalışma masasındaki gereksiz dikkat dağıtan unsurlar ortadan kaldırılmalı ve daha sade bir masada ders çalışılmalı. Aksi takdirde deneme sırasında dikkatin dağılması oldukça olası. Daha sonra ise ışıklandırma ve yatağın konumu oldukça önemli. Işık yeterli olmazsa kişilerin uykusu gelir ve yatak da masaya uzak olmalı.

Ders Çalışırken Dikkati Dağıtan Unsurlar

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun diğer bir cevabı ise dikkat dağıtıcı unsurların ve eşyaların göz önünde olmamasını sağlamak. Bunların ilk sırasında yer alan telefon, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin baş düşmanı sayılmakta.

Oldukça dikkat dağıtıcı olan ve kişilerin ders çalışmasına caydırıcı etki sağlayan telefonlar mutlaka ya kapatılmalı ya da sınava hazırlanma süreci boyunca kaldırılmalı.

Dikkat dağıtıcı unsurlardan bir diğeri de arkadaş çevresi. Kişi eğer gerçekten başarılı ve köklü bir üniversite kazanmak istiyorsa ilk önce arkadaş çevresine ve sınava hazırlanma ortamına çok dikkat etmeli. Aksi takdirde bu caydırıcı faktörlerden ötürü ders çalışılsa da bu çalışma yeteri kadar verim içermeyebilir.

Sınava Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Üniversite sınavına nasıl hazırlanılmalı sorusunun son cevabını ise çevresel faktörler oluşturur. Dersin anlaşılması için sessiz bir çalışma ortamı şarttır ve bu çalışma ortamını sağlamak öğrencilerin eline düşer. Özellikle kütüphaneler üniversite sınavlarına hazırlanmak için biçilmiş kaftan gibi.

Oldukça sessiz olan bu ortamda pek çok kişi ders çalıştığından ötürü kişiler sürü psikolojisinden etkilenip ders çalışmaya kolayca teşvik edilebilir.

Bunun yanı sıra ev veya okulda da yeterli sessizlik ve diğer faktörler sağlandığında oldukça verimli ders çalışılabilmesi mümkün. Bunun yanı sıra kişilerin süreler tutarak ders çalışması en etkili hazırlanma yollarında.

[UHA Haber Ajansı, 09 Aralık 2021]

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.