enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:04 TBMM’nin girişimiyle İstanbul’da düzenlenen “Filistin’i Destekleyen Parlamentolar Grubu Toplantısı”nda, 13 ülkenin parlamento başkanları bir araya geldi.
10:48 Uluslararası seviyede aranan 3 kişi başarılı operasyonla Türkiye’ye getirildi…
10:29 Türkiye’yi Kıbrıs’ta ‘işgalci’ ilan etmişlerdi! İşte o ihanetin perde arkasındaki anlaşma!
10:03 Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliğinin iş birliğiyle gerçekleştirilen 10’uncu Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı…
00:22 Kocaeli’nin Kandıra Seyrek Kalesi’nde restore çalışması başlıyor…
20:16 Bakan Murat Kurum, Kocaeli’nde anahtar teslim ve kura çekimi törenine katıldı…
19:53 Kocaeli’nin en kalabalık üçüncü ilçesi olan Darıca’da Cumhur İttifakı’nı güçlendiren atama…
19:08 AVİM’den, “Türk-Ermeni İlişkileri: Tarihsel Perspektif ve Günümüze Yansımalarıyla Çok Yönlü Değerlendirme” başlıklı panel…
11:40 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan (PFDK), Serdal Adalı’nın cezası belli oldu…
11:32 Futbolda Trendyol Süper Lig’e 32, Trendyol 1. Lig’e 35, Nesine 2. Lig’e 32, Nesine 3. Lig’e ise 29. hafta maçlarıyla devam edilecek…
11:11 Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş, Göztepe deplasmanında…
10:40 Su Politikaları Derneği Türkiye Belediyeler Birliği ‘Çözüm odaklı eğitim çalıştayı’na katıldı…
08:02 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılı röportajın 2. bölümü…
07:33 DSÖ’nün pandemi anlaşması hakkında internette yer alan iddialar doğru mu?
23:56 MSB kaynakları: Yunanistan’ın deniz yetki alanları planlaması uluslararası hukuka aykırıdır
23:43 Doktorlardan, Önder açıklaması: Genel durumu düne göre iyi
23:33 Devlet Bahçeli: CHP ve yönetimi bitmiş bir hikayenin siyaset ayağıdır
22:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşacağız…
22:21 Kitap: “Son Teknoloji Faciası-Zeki Ama Çalışmıyor”…
21:52 Adalet Bakanı Tunç, Kocaeli’nde “Sırrı Süreyya Önder’in rahatsızlığı nedeniyle ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ötelendi”…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Üniversite tercihlerinizi uzmanlar eşliğinde yapın!

Üniversite tercihlerinizi uzmanlar eşliğinde yapın!
10.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Beykoz Üniversitesi Genel Sekreteri M. Murat Şentürk, üniversite olarak bu yıl 6-14 Ağustos tarihleri arasında adaylar için tercih dönemini başlattıklarını,  ön hazırlık yapmanın ve uzmanlardan destek almanın önemine değinerek, “Tercih havuzu oluşturduktan sonra puanına, başarı sırasına bakmadan en çok istenilen bölüme göre liste oluşturulmalı” dedi.

Heyecanla beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sınav sonuçları açıklandı. 1. oturumu olan  “Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) giren adayların 2 milyon 295 bin 890’ının, 2. oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) giren adayların 1 milyon 672 bin 309’u ve Yabancı Dil Testi’ne giren adayların ise 105 bin 573’ünün sınavı geçerli sayıldı.  Sınav puanlarını öğrenen üniversite adayı binlerce genç 6 Ağustos itibariyle 14 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapacaklar.

Üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli?Bu yıl adayların devlet ve vakıf üniversitelerinde örgün eğitim programları için 835 bin 383 kontenjan belirlendiğini açıklayan Genel Sekreter M. Murat Şentürk, bu yıl adayları heyecanlı bir tercih sürecinin beklediğini hatırlatarak, “Adaylar 6-14 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yapacak. ‘Hangi bölüm, şehir, üniversite?’ sorularına yanıt bulabilmek için çok da uzun olmayan bir tercih dönemi var önümüzde. Adayların bugüne kadar araştırmalarının büyük bir kısmını yapmış olmalarını umuyorum” dedi.   

İlgi ve yeteneklerine uygun tercih yapılmalı

Adayların yapacakları tercihlerle gelecekte nasıl bir hayat süreceklerine karar verdiklerini belirten Şentürk, “Şimdi yapacakları seçimlerle edinecekleri meslek ve yetkinlikler, gelecekte nasıl bir iş yapacaklarını, nasıl bir ortamda çalışacaklarını, her gün nasıl bir güne uyanacaklarını belirleyecek. Bir öğretmenle bir kimyagerin, bir mühendisle bir doktorun nasıl başka yaşamlar sürdürdüklerini unutmamak gerek. İlgi ve yeteneklerine uygun bir meslek seçildiğinde hem daha başarılı hem de daha mutlu olacakları göz ardı edilmemeli” diye konuştu. Seçilecek bölümlerin kendine has özel koşullar barındırıp barındırmadığının da mutlaka araştırılması gerektiğinin altını çizen Şentürk, mesleği icra eden birileriyle görüşmenin ve çalışma ortamlarını görmenin de karar verirken yararlı olacağını söyledi.

Bölüm, şehir, üniversite sorunu

“Bölüm mü önemli, yoksa şehir veya üniversite mi?” sorusunun muhtemelen adayların kafasını kurcalayan en önemli sorulardan biri olduğunu anlatan Şentürk, “Elbette üniversite ve sağladığı olanaklar, bölümden bağımsız kazandıracağı yetkinlikler çok önemli ancak ülkemizde kazandığı bölümü bırakıp tekrar sınava hazırlanan adayların oranı hiç de az değil. Bu nedenle adaylar ileride kendilerini mutlu etmeyecek, ilgi ve yeteneklerine uygun olmayan bölümleri tercih etmekten kaçınmalılar. Burada adayın hem kendini tanıması hem de tercih edeceği bölümü tanıması çok önemli” uyarısında bulundu. 

Yetkinlik ve teknoloji çağındayız

“Bu kadar çok meslek vurgusu yapılınca üniversitelerin insanları entelektüel olarak geliştirmesi, değiştirmesi ve dönüştürmesi özelliğinin önemi gözden kaçmamalı” diyen Şentürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi bölüm seçilirse seçilsin adaylar üniversitede sadece meslek edinmeyeceklerini unutmamalılar. Eğitim hayatlarında bu değişime izin vermeli, hatta çaba göstermeliler. Yine hangi bölüm seçilirse seçilsin çağımızın yetkinlik çağı olduğu unutulmamalı, yetkinliklerini geliştirebilecekleri üniversiteleri tercih etmeli, bu konuda çaba göstermeliler. Diğer taraftan vakıf üniversitesi tercih edecek adaylar burs ve indirim durumlarını öğrenmeli, nasıl bir ücretle karşı karşıya kalacaklarına dikkat etmeliler.  Başka bir şehir tercih edecekler ise yurt olanaklarını mutlaka araştırmalılar. Özellikle Anadolu’da ilçelerdeki meslek yüksekokullarını tercih edecek adaylar için yurt konusu çok önemli.”

Covid-19 nedeniyle eğitimlerine uzaktan devam etmek zorunda kalan öğrenciler için bulundukları üniversitenin uzaktan eğitim altyapısının önemine de değinen Şentürk şunları söyledi: “Beykoz Üniversitesi olarak uzaktan eğitim sürecini başarı ile tamamladık. Hem Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) hem de üniversitemiz bünyesinde yapmış olduğumuz anketler ile Uzaktan Eğitim başarımızı tescilledik. Dünya’yı etkisi altına alan ve dünya düzenini değiştiren böylesi bir pandemi karşısında öğrencilerimize tüm teknolojik altyapımızı sunduk. Bu nedenle aday öğrencilerin dikkat etmeleri gereken bir diğer önemli nokta da bu olmalı.”

Beykoz’dan uzman desteği

Şentürk, tercih yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda adaylara şu tavsiyeleri verdi: 

  • Adaylar tercih listesi hazırlarken önce kendi başarı sıralarına uygun bir tercih havuzu oluşturmalılar. Puanlarının yetmediğini düşündükleri ancak çok istedikleri birkaç bölümü listelerinde bulundurmalarının bir zararı yok. Sonrasında kendi başarı sıralarına yakın bölümlerden seçimler yapmalı, listenin sonuna doğru ise tedbirli olmak adına kendi başarı sıralarından daha gerideki bölümlerden de seçimler yapılmalı. Burada sınır kazanıldığında kayıt olmak istemeyecekleri bölümlerdir. Okumak istemediğiniz bölümlere kesinlikle listede yer vermemelisiniz.
  • Şimdi sıra geldi havuzumuzdaki bölümleri sıraya dizmeye. Tercihleri sıraya dizmenin tek bir kuralı var. O da adayın isteği. Oluşturulan havuzdaki programları sıralarken puana, başarı sırasına bakmadan her adımda hangi tercihimizi daha çok istiyoruz diye düşünmeli ve tercih listemizi bu şekilde oluşturmalıyız.  En çok istediğimiz bölümü en üste yazmalı. Sonra, kalanlardan en çok istediğimizi ikinci sıraya yazarak bu mantıkla tamamen istek sıramıza göre bir tercih listesi oluşturmalıyız.
  • Listemizi isteğimize göre sıraladığımızda daha düşük puanlı bir tercih daha yüksek puanlı bir tercihin üstüne gelebilir. Hiç sakıncası yok. Sonuçta daha düşük puanlı olmasına rağmen onu daha çok istiyoruz demektir.
  • Kazanıldığında üzüntü yaratacak bir tercih kesinlikle listeye konulmamalı.
  • Adaylar tercih yaparken uzmanlardan yardım almaktan çekinmemeliler. Beykoz Üniversitesi olarak hem üniversitemizde hem de İstanbul’un çeşitli ilçelerinde adaylara yönelik ücretsiz tercih danışmanlığı noktaları oluşturuyoruz. Adaylar 14 Ağustos tarihine kadar Cumartesi-Pazar dahil her gün 09:00 – 19:00 saatleri arasında Kavacık Yerleşkemizde olacak tercih uzmanlarımızdan tercihleriyle ilgili bilgi alabilirler. Ayrıca Beykoz Üniversitesi olarak ‘Online Tercih Danışmanlığı’ ve ‘Whatsapp Danışmanlığı’ ile de aday öğrencilere tercihleri konusunda destek veriyoruz. Bunlar hakkında detaylı bilgiye www.beykoz.edu.tr adresinden ulaşabilirler.

Beykoz Üniversitesi taban puanları YÖK atlas yüzdelik dilimleri ...İstanbul Kavacık’ta 2016 yılında kurulan Beykoz Üniversitesi’nin temeli, 2008’de Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı.

Rektörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Durman’ın yaptığı Beykoz Üniversitesi’nde; ‘İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’, ‘Sanat ve Tasarım Fakültesi’, ‘Sosyal Bilimler Fakültesi’, ‘Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ olmak üzere dört fakülte, ‘Yabancı Diller Yüksekokulu’, ‘Sivil Havacılık Yüksekokulu’ olmak üzere iki yüksekokul, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans ve doktora programlarının sunulduğu bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü yer almaktadır.

HABER : Eda SAĞLAM & İstanbul

[TÜHA Haber Ajansı, 10 Ağustos 2020]

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.