enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:56 MSB kaynakları: Yunanistan’ın deniz yetki alanları planlaması uluslararası hukuka aykırıdır
23:43 Doktorlardan, Önder açıklaması: Genel durumu düne göre iyi
23:33 Devlet Bahçeli: CHP ve yönetimi bitmiş bir hikayenin siyaset ayağıdır
22:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşacağız…
22:21 Kitap: “Son Teknoloji Faciası-Zeki Ama Çalışmıyor”…
21:52 Adalet Bakanı Tunç, Kocaeli’nde “Sırrı Süreyya Önder’in rahatsızlığı nedeniyle ‘Terörsüz Türkiye’ süreci ötelendi”…
21:27 Kocaeli’nde katıldığı Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu’da konuşan Adalet Bakanı Tunç, “Yargı, kendi mecrasında yürür”…
20:59 CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin açılan davaya başlandı.
20:39
08:52 “Sınırlarla Yüzleşmek: Beceriler ve Değerler” uluslararası konferans gerçekleşecek…
08:23 (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter Dergi’nin 100. sayısı çıktı…
08:09 Merz hükümeti dış politikada nasıl bir rota belirledi?…
07:54 Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Macaristan ziyaretine soruşturma…
22:51 İktisatçı Mahfi Eğilmez, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yönetimine bugün yapılacak yılın 3. Faiz kararı öncesinde önemli bir öneride bulundu…
22:28 TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi kararının Genel Kurul’da okutulmasına tepki gösterdi…
22:10 Kalp krizi geçiren DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, uzun süren bir ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı…
20:07 Rümeysa Öztürk davasında yargıçtan “anayasa krizi” uyarısı…
19:35 TBMM’de okunan AYM’nin Can Atalay kararı AK Parti’yi kızdırdı…
10:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “25 Bin Öğretmen Atama” Müjdesi…
10:18 Resmi Gazete’de bugün! (16 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Venezuela Aşılamada Güney Amerika’nın En Gerisinde

Venezuela Aşılamada Güney Amerika’nın En Gerisinde
22.11.2021
A+
A-

Yıllardır ekonomik krizlerle mücadele eden Venezuela’da yaşanan sorunlardan biri de aşılama sürecinin oldukça yavaş ilerlemesi. Çin, Rus ve Küba aşılarının kullanıldığı ülkede dokuz ayda nüfusun yalnızca yüzde 33’ü aşılanabildi.

İki doz aşı olanların, nüfusun yaklaşık yüzde 33’üne denk geldiği Venezuela, aşılamanın en yavaş ilerlediği Güney Amerika ülkesi. Aşı temininde ve aşılama faaliyetlerinde yaşanan sorunlar halkın aşıya erişimini zorlaştırıyor.

VOA Türkçe’den Mustafa Özdemir’e konuşan 46 yaşındaki Armando Gimenez, aşılama sürecinin yavaşlığı konusunda şunları söylüyor: “Benim çevremde çok sayıda kişi aşı olabilmek için kendisine mesaj gönderilmesini bekliyor ancak mesaj geldiğinde iş bitmiyor. Çünkü aşı merkezlerinin çoğunda uzun kuyruklar bulunuyor ve aşı olabilmek için saatlerce hatta günlerce beklemeniz gerekebiliyor. Özellikle çalışanların kuyrukta bekleyecek zamanları olmadığından birçok kişi maalesef aşı olamıyor. Burası benim işyerime yakın bir yer, sosyal medyadan burada aşı yapılacağını duyunca geldim ve şansıma çok beklemek zorunda kalmadan ilk doz aşımı olabildim. Ancak özellikle nüfus yoğunluğu fazla olan ve dar gelirlilerin yaşadığı semtlerde aşıya erişim oldukça zor.”

Aşılama sürecinde karşılaşılan zorluklar endişelerin artmasına ve bazen de tepkilere neden oluyor. Emekli Hortencia Rodriguez, ilk doz aşısını başka bir kentte olmasından dolayı, ikinci doz için gittiği Caracas’taki klinikten geri çevrilmiş:

Rodriguez, “Ben 75 yaşındayım, ilk doz aşımı başka bir kentte olduğum için bana ikinci doz aşımı yapamayacaklarını aşı olabilmem için ilk doz aşımın yapıldığı kente tekrar gitmem gerektiğini söylüyorlar. Ancak benim oraya gidecek param da yok, beni götürecek biri de. Ben emekliyim ve maaşım aylık 7 bolivar (2 dolardan az). Ekonomik durumumuz belli olmasına rağmen benden aşı için ek masraf yapmamı istemeleri adil değil. Cumhurbaşkanı (Nicolas Maduro) televizyona çıkıp Venezuela’da yaşlıların aşıya erişimini kolaylaştıracağını söylüyor ama aşı merkezlerindeki durumun medyada gösterilenlerle hiçbir ilgisi yok. Görüyorsunuz burada yüksek tansiyon hastası 75 yaşındaki birine aşı yapmayı reddediyorlar. Bu adil değil. Biz yaşlılar birazcık da olsa merhameti hak ediyoruz” diyor.

Dünyanın en yüksek enflasyonunun yaşandığı Venezuela’da, aşılama oranının düşük olması sadece halk sağlığını tehdit etmiyor aynı zamanda ekonomik toparlanma sürecini olumsuz etkiliyor.

Venezuela Türkiye'ye Peynir İhraç Edebilecek Kapasitede mi? - (UHA) Uluslararası Haber Ajansı

HABER : Mustafa ÖZDEMİR (VOA)

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Kasım 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.