enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:36 Antalya Diplomasi Forumu’ndan yansımalar!…
09:58 AB’de mikrokirleticilerin  atık su arıtım maliyetleri ilaç ve kozmetik sektörüne yükleniyor…
09:12 Avusturya’da “Türk Kültür Fuarı”na sayılı günler kaldı…
08:50 Avrupa’da Savaş Hazırlıkları!…
08:48 Dünya Haberleri ve Dünya Gündemindeki En Son Gelişmeler!…
08:48 Müslümanlar için ayrımcılığın çok fazla arttığı Hollanda’da, bazı Müslümanlar Hollanda’yı terk etmeyi düşünüyor…
08:26 Strateji Enstitisü Stratejik Araştırmalar Merkezi ‘Güçlü Türkiye’ için çalışıyor!…
07:46 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Sınır güvenliği ve terörle mücadele için bölgede bir platform oluşturulacak”
09:42 TEKNOFEST, 8. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde…
08:57 Gazeteci Veysel KAVRAYAN’dan , Türkiye’deki şirket haberiyle ilgili ‘Orada N’ler Oluyor’…
08:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency, 4. Antalya Diplomasi Forumu’ndan notlar…
08:51 Teknolojide rekabeti uzun yıllardır sürdüren ABD ve Çin’in gümrük vergilerindeki karşılıklı restleşmesi…
08:50 Bakan müşaviri kadrolarına atanma…
08:41 İnşaatta önemli bir yere sahip olan gayrimenkul sektörü ise, son yıllarda zor bir süreçten geçiyor…
08:25 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Irak’tan beklenti PKK’nın temizlenmesi”…
07:32 Çin’in yapay zeka şirketleri ABD’nin kara listesinde…
07:28 Silah bırakmamak için mazeretler, bırakmak için akıl ve sorumluluk gerekir…
07:05 Suriye Üzerinde Kesişen Stratejiler: Türkiye ve İsrail Arasında Gerilim
21:12 Uluslararası Diplomatik İlişkiler Akademik Araştırmalar ve Eğitim Derneği (UDİAD), Antalya Diplomasi Forum’u 2025’e katıldı…
19:18 Geri sayım başladı!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan: Türkiye ile görüşme tarihi henüz belirlenmedi

Yunanistan: Türkiye ile görüşme tarihi henüz belirlenmedi
25.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Türkiye ile başlatılması planlanan görüşmelerle ilgili henüz bir tarih belirlenmediğini bildirdi. Öte yandan AB Komisyonu Başkanı’nın Erdoğan’la görüşmesi sonrasında Kıbrıs’a güvence verdiği kaydedildi.

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,rtr/BK,HS)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelio Petsas, Türkiye ile başlatılacağı açıklanan istikşafi görüşmelerle ilgili henüz bir tarih belirlenmediğini bildirdi.

Petsas, düzenlenen basın toplantısında kendisine konuyla ilgili yöneltilen soruya verdiği yanıtta, görüşmelere ne zaman başlanacağı ile ilgili ellerinde bir tarih olmadığını belirterek “Görüşmelerin içeriği deniz yetki alanlarının, münhasır ekonomik bölgelerin ve kıta sahanlığının belirlenmesi olacak” dedi.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili, görüşmelerin ay sonuna kadar başlayabileceğini belirtmişti. Yunan kaynakları da görüşmelere İstanbul’da başlanacağını kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile üçlü formatta düzenlenen video konferansın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelerbaşlamaya hazır olduğunu bildirmişti.

Erdoğan Çarşamba günü AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmişti. Von der Leyen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, istikşafi görüşmelere başlanması planını memnuniyetle karşıladığını belirterek, görüşmelerin Doğu Akdeniz’de istikrar ve Türkiye-AB arasında yapıcı ilişkiler açısından büyük önem taşıdığını kaydetmişti.

Kıbrıs’a “yaptırım” güvencesi

Yunan Kathimerini gazetesi ise Ursula von der Leyen’ın Erdoğan ile görüşmesi sonrasında AB üyesi Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve Erdoğan’a “Türkiye’nin Kıbrıs’a karşı yasa dışı eylemlerine son vermemesi durumunda AB’nin harekete geçmek zorunda kalacağını” ilettiğini yazdı.

Gazetenin Kıbrıs hükümet sözcüsü Panayiotis Sendonas’ın açıklamasına dayandırdığı haberde, von der Leyen’ın Anastasiadis’e “tansiyonun düşürülmemesi durumunda AB’nin Türkiye’ye karşı önlemleri devreye sokma” güvencesi verdiği kaydedildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege’deki sorunlarla ilgili istikşafi görüşmeler 2002’de Ankara’da başlamış, dışişleri bakanlığı müsteşarları arasında 2016 yılına kadar 60 tur görüşme gerçekleştirilmişti. 2016 yılında durdurulan görüşmelere siyasi gerginlikler nedeniyle bir daha başlanamamıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.