enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “25 Bin Öğretmen Atama” Müjdesi…
10:18 Resmi Gazete’de bugün! (16 Nisan 2025 Resmi Gazete kararları)
09:46 ‘Klasik’ Trump Elini Gösterdi
09:38 Esed rejimi ailesini, sağlığını ve en güzel yıllarını çaldı: Türkiye’ye sığınan bir gencin hikayesi…
09:37 Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, “Özka Lastik Kartepe’yi mahvedecek!”
09:20 Gazze’de açlık ve susuzluk kol geziyor…
08:18 Bayramda Elektrikli Yolculuklara Yoğun İlgi: EN YAKIT, Sürücülerin Yol Arkadaşı Oldu!…
08:11 Terörsüz Türkiye Hedefinde Gelinen Süreç ve Sonrası
08:11 Trump – Netanyahu Görüşmesi ve Muhtemel Senaryolar
07:54 Payten ve Paratika, Agora Fintech’te yerini alıyor
07:52 Myanmar’da Ölümcül Depremin Ardından Milyonlarca Çocuk Risk
07:51 Trafik kazalarında rekoru hiçbir ülkeye kaptırmıyoruz
07:42 Diplomasiyi Yeniden Sahiplenmek
07:42 Almanya’da Yeni Koalisyonun Öncelikleri ve Türkiye ile İş Birliği, SETA’nın Analiz çalışmasında mercek altında…
09:23 “Yeni Filistin için mekansal vizyon”
08:15 Satır Aralarında Sanat
23:38 Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 2022’de şehit olan ve naaşına ulaşılamayan Piyade Uzman Çavuş Nurettin Tokyürek’in naaşına ulaşıldı…
23:16 Milletvekili Doğan Demir’in acı günü 
22:59 Öcalan’ın haziran sonuna kadar serbest kalacağı iddialarına ilişkin açıklama…
22:40 TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında açıklama
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı diplomatik kampanya

Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı diplomatik kampanya
21.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Yunanistan, Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen askıya alınması için AB Komisyonu nezdinde girişimde bulundu. Almanya, İtalya ve İspanya da Türkiye’ye askeri teçhizat ihracatını durdurmaya çağrıldı. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW,AFP/BK,EC)’ye dayandırdığı habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasının askıya alınması için girişimde bulundu.

Yunan resmi haber ajansı ANA, Dendias’ın AB Komisyonu’nun Komşuluk İlişkileri ve Genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi’ye bir mektup yazdığını bildirdi.

Diplomatik kaynaklara dayandırılan habere göre Dendias mektupta Türkiye’nin provokasyonlarını sürdürdüğünü belirterek “Komisyon, Türkiye’nin AB’ye karşı süregelen yasa dışı tavırlarını tasvip etmediğinin göstergesi olarak Gümrük Birliği anlaşmasının tamamen askıya alınmasını düşünmelidir” ifadesini kullandı.

Dendias, Türkiye’nin önceden kestirilemeyen gümrük vergileri ile yasal ve diğer önlemleri yürürlüğe sokmak suretiyle Gümrük Birliği anlaşmasını tek taraflı olarak ihlal etmeye devam ettiğini belirterek AB Komisyonu’ndan derhal ek önlemler almasını talep etti.

Almanya, İspanya ve İtalya’ya çağrı

Diğer yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı’nın Alman, İspanyol ve İtalyan mevkidaşlarına birer mektup yazarak Türkiye’ye askeri teçhizat ihracatını askıya almalarını istediği bildirildi.

Yunan Kathimerini gazetesi, Türkiye’nin son dönemdeki “provokatif eylemlerinin” Ege ve Doğu Akdeniz’de askeri araçlar kullanarak oldu-bitti durumu oluşturmayı hedeflediğini kaydetti.

Son AB liderler zirvesinde üye ülkelerin, saldırgan eylemlerde bulunan ya da bölgesel istikrarsızlık yaratan üçüncü ülkelere askeri teçhizat ihracatını askıya alma taahhüdünde bulunduğuna işaret eden Dendias, Türkiye’nin de bu ülkeler kapsamına girdiğini savundu.

Dendias, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’a yazdığı mektupta ise ek olarak, Türkiye’ye denizaltı, fırkateyn, uçak, zırhlı araç ihracatı ya da modernizasyonu için izin çıkarılmamasını istedi.

Türkiye’ye karşı diplomatik kampanya

Yunan Kathimerini gazetesi Pazartesi akşamı yayımladığı haberinde Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı yoğun bir diplomatik kampanya başlatmaya hazırlandığını yazmış, bu çerçevede Dışişleri Bakanlığı’nın aralarında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Polikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in de bulunduğu üst düzey isimlere “Türkiye’nin saldırgan tavırlarıyla ilgili” mektuplar göndereceğini bildirmişti.

Gazetenin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberde, Yunan Dışişleri Bakanlığının “Türkiye’nin Yunan deniz yetki alanlarındaki faaliyetleri” nedeniyle Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ve Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne (IMO) de resmi şikayette bulunacağı kaydedilmişti.

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.